Exercitii contraindicate să le faci acasă

Suntem creați pentru mișcare!!! Avem nevoie să facem exerciții fizice, care să consolideze modelele noastre de mișcare naturală!

Ai nevoie de minim 30 de minute de mișcare pe zi pentru sănătatea TA, pentru o viață cu ZERO DURERE, astfel preiei controlul asupra corpului tău!

Internetul este plin de tot felul de exerciții care ne arată cum și ce trebuie să facem în toate tipurile de afecțiuni.  Ce nu ne explică este faptul că unele sunt contraindicate să le faci acasă!!!!

Exerciții care nu ar trebui să le faci acasă!!!

Pe primul loc sunt situate exercițiile pentru sindromul vestibular.

Sindromul vestibular se referă la apariția vertijului, tulburărilor de echilibru și a nistagmusului ( mișcări involuntare, oscillatore de du-te-vino a globilor oculari) din cauza lezării aparatului vestibular.

Pacienții cu afecțiuni vestibulare au vertijuri în funcție de poziția și de mișcările capului.

Aici mai apar și simptomatologie secundară precum oboseala, tensiuni musculare cervicale, dureri de cap, asociate cu scăderea activităților fizice.

Programul de exerciții fizice este unul dinamic, de echilibru, uneori executat cu ochii închiși.

De aceea recomandarea este de a nu se face acasă și niciodată când ești singur deoarece acestea pot conduce la caderi și lovituri.

Pe locul doi sunt situate exercițiile cu greutăți mai mari de 2 kg.

Exercițiile cu greutăți îți tonifică musculatura și îți cresc totodată anduranța.

Este important să știi când și cum să folosești aceste exerciții, astfel s-ar putea să faci mai mult rău decât bine.

Folosirea unei greutăți prea mari ți-ar putea da un blocaj al spatelui, tensiuni musculare la nivelul coloanei vertebrale sau rupturi musculare.

Executarea rapidă, în grabă a exercițiilor fizice cu greutăți produc de asemenea tensiuni musculare sau rupturi musculare provocate de incorectitudinea mișcării.Atunci cand realizam exerciții în viteză, de cele mai multe ori vom realiza mișcări bazate pe impuls și înerție astfel exercițiile nu au eficiență si pod provoca durere.  Probabil cel mai important sfat pe care pot să îl dau, caută permanent să rămâi în armonie cu corpul tău, nu te compara cu nimeni, ești unic!

Iar pe locul trei sunt situate exercițiile de elongație.

Elongația sau tracțiunea vertebrală, denumită uneori și metode de decompresie vertebrală ce nu au capacitatea de a controla forța de tracțiune.

De fapt este vorba despre o tracțiune asupra țesuturilor ( mușchi, tendoane, ligamente) cu scopul de a le întinde și a crea spațiu interarticular.

Aceste exerciții se executa la un aparat de tracțiuni! La acest aparat există un stâlp deasupra capului. Unele persoane împing capul înainte și trag de stâlp în jos prin spatele capului. Însă, procedând în acest fel putem provoca afecțiuni ale coloanei vertebrale sau gâtului.

O tracțiune „ajutată „ de elastic și saci de greutăți puși la picioare,
făcută ca și încălzire pot cauza întinderi și chiar rupturi musculare!

Este necesară consultația și recomandarea medicului specialist de recuperare înainte de a face aceste exerciții fizice!!!!

Nu pierde cele mai frumoase momente ale vieții!!! Fii proactiv!!! Respectă regulii și preiei controlul asupra sănătății tale!!!!

 

Iar dacă vrei să faci acasa exerciții pentru a elimina durere, ți-am pregătit aici un video special:

Articol realizat de Fz. Oana Holobîcă

Conținutul acestui articol este creat special cu scop de informare și educație. Nu are intenția de a deveni sfat medical.
Articole asemănătoare
Vrei să știi cum să previi, să corectezi deformările spatelui?

Majoritatea cunoaștem faptul că deformările coloanei sunt de fapt cifoze, scolioze, lordoze. Statisticile arată că România se află pe un loc fruntaș în Europa, în ceea ce privește deformarea coloanei vertebrale. Aproximativ 80% din cazuri o reprezintă femeile, boală apărând la pubertate. Cu toți știm cât de important este să avem o postură corectă. O […]

Tratamentul discopatiei lombare

Introducere   Discopatie lombară sau boala degenerativă a discurilor lombare este una dintre cele mai frecvente, aparent  foarte cunoscută, dar în același timp mai de neînțeles cauză de dureri în regiunea inferioară a spatelui. 80% din populație afirmă că a prezentat minim un episod de durere lombară în cursul vieții, fiind a doua cauză de […]

Totul despre SCIATICĂ

Probail ai avut avut pe cineva care ți-a spus ca suferă de sciatică sau poate chiar tu te-ai surprins spunând, “ mă omoară sciatica asta, mă doare tot piciorul”. Ei bine, acest fenomen dureros ce iradiază pe picior, mi-am propus să-l dezbat în acest articol. Pentru început haideți să înțelegem câteva informatții de bază de […]

Stenoza de canal vertebral lombar

Cuprins CUM DEFINIM STENOZA SPINALĂ LOMBARĂ? CAUZELE SAU ETIOLOGIA STENOZEI DE CANAL VERTEBRAL LOMBAR CUM IAU NAȘTERE SIMPTOMELE CE ÎNSOȚESC STENOZA SPINALĂ LOMBARĂ? SIMPTOMATOLOGIE STABILIREA DIAGNOSTICULUI COMPLICAȚIILE STENOZEI CANALULUI SPINAL LOMBAR TRATAMENTUL   Introducere     Stenoza de canal vertebral lombar, termen frecvent regăsit pe buletinele de imagistică, reprezintă o cauză frecventă de dizabilitate mai […]

Staza venoasa – o reală problemă de sănătate

Ce este staza venoasă? Staza venoasă este o pierdere a funcției corespunzătoare a venelor, mai ales de la nivelul membrelor inferioare, care, în mod normal, ar trebui să transporte sângele înapoi spre inimă. Acest lucru poate apărea în urma unei leziuni la nivelul venelor, care poate duce la formarea de cheaguri de sânge în venele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și rămâi conectat la noutățile platformei RestartiX.