Lansare Complete Spine Therapy - Inovație în Tratamentul Durerii de Coloană în România

Complete Spine Therapy – Premieră Medicală în România: Redefinirea Tratamentului Durerii de Coloană

Complete Spine Therapy – Redefinim modul de tratare a durerilor de coloană

Centrul de Neurochirurgie Neurohope si Platforma Medicală RestartiX, anunță o colaborare inedită, generând primul ecosistem medical din România care integrează managementul durerii online, terapia durerii și neurochirurgia. Această abordare unică permite pacienților cu dureri de coloană să urmeze un traseu terapeutic clar și eficient, beneficiind de cele mai bune soluții, câștigând timp terapeutic important.

Acest ecosistem medical inovator, denumit Complete Spine Therapy, își propune să transforme modul în care pacienții din România abordează durerea de coloană.

Pacienții cu afecțiuni ale coloanei vertebrale pot beneficia de un traseu clar prin care să poată găsi cel mai rapid drum către reducerea durerilor, indiferent din ce colț al lumii.

 

Traseul pacientului în ecosistemul Complete Spine Therapy este următorul:

 

1. Consult prin Telemedicină:

Un consult medical inițial, realizat de medicul de recuperare RestartiX în sistem online, rapid și eficient, care determină dacă pacientul necesită tratament conservator sau dacă prezintă o urgență și necesită programare prioritară la neurochirurgie.

 

2. Managementul Durerii Online:

Serviciu unic în România, accesibil din confortul propriei case prin intermediul platformei de servicii medicale RestartiX, pacientul beneficiind de planuri de kinetoterapie personalizată, consiliere psihologică specifică în managementul durerii, grupuri de suport în terapia durerii și consiliere nutrițională antiinflamatoare. Toate aceste servicii medicale se aplică simultan pentru minim 6 săptămâni.

 

3. Intervenții Neurochirurgicale Ultraminim Invazive:

Pentru cazurile mai complexe, care nu răspund pozitiv la tratamentul non-chirurgical integrativ oferit online, ecosistemul va oferi prioritate pacienților pentru a beneficia rapid de intervenții neurochirurgicale ultraminim invazive. Aceste intervenții sunt echivalente cu cele din SUA, pacientul putând beneficia de internare, intervenție și externare în 1 maxim 2 zile. În plus, pacienții pot beneficia de specialiști în terapia durerii, o specialitate încă la început în România, dedicată pacienților cu dureri cronice care nu au găsit încă soluție la durerea lor, dar nu prezintă motive de intervenții neurochirurgicale.

 

 

„Colaborarea aceasta marchează un pas uriaș în evoluția tratamentului durerii în România. Pacienții români beneficiază acum de un traseu terapeutic bine definit, eficient, economic și rapid, având acces imediat, indiferent de orașul unde locuiesc, la soluții complexe din confortul locuințelor lor,” declară Alexandru Ilie, cofondator Restartix.

 

„Suntem mândri să oferim un spectru complet de servicii într-un singur ecosistem, de la managementul durerii online, un proces unic în România, până la proceduri neurochirurgicale de ultimă generație realizate la cele mai înalte standarde. Este o etapă inovatoare în medicina românească și sunt încântat să fac parte din această evoluție,” afirmă Dr. Dorin Bică, medic primar neurochirurg și cofondator NeuroHope.

 

 

Lansarea oficială a ecosistemului Complete Spine Therapy va avea loc pe 8 noiembrie 2023 ora 19:00 , în cadrul unui eveniment online, la care participarea este gratuită pentru toți cei interesați.

 

Oferim pacienților români, dar nu numai, indiferent de locația lor, acces în maxim 48 de ore la cel mai complex proces terapeutic pentru ameliorarea durerilor de coloană, direct din confortul locuințelor lor – un avantaj pe care îl considerăm extraordinar. Peste 95% dintre cazurile de hernie de disc nu necesită intervenție chirurgicală, iar acești pacienți pot duce o viață de calitate având alături o echipă de specialiști în kinetoterapie, nutriție și psihologie. Pentru cazurile care necesită intervenție chirurgicală, eu sau Dr. Bică intervenim în regim de urgență, oferind soluții chirurgicale de top în cel mai scurt timp posibil,” spune Ionuț Gobej, medic primar neurochirurgie, cofondator NeuroHope.

 

Acest ecosistem va oferi posibilitatea pacienților din orice colț al lumii să-și gestioneze durerea de acasă sau, dacă este necesar, să vină pentru cateva zile în București pentru a beneficia de intervenția chirurgicală de care au nevoie, urmând apoi recuperarea postoperatorie de acasă.

Lansarea acestui ecosistem va fi realizată printr-un eveniment online – mai multe detalii puteți găsi aici.

Lansare

Echipa RestartiX

 

Conținutul acestui articol este creat special cu scop de informare și educație. Nu are intenția de a deveni sfat medical.
Articole asemănătoare
Vrei să știi cum să previi, să corectezi deformările spatelui?

Majoritatea cunoaștem faptul că deformările coloanei sunt de fapt cifoze, scolioze, lordoze. Statisticile arată că România se află pe un loc fruntaș în Europa, în ceea ce privește deformarea coloanei vertebrale. Aproximativ 80% din cazuri o reprezintă femeile, boală apărând la pubertate. Cu toți știm cât de important este să avem o postură corectă. O […]

Tratamentul discopatiei lombare

Introducere   Discopatie lombară sau boala degenerativă a discurilor lombare este una dintre cele mai frecvente, aparent  foarte cunoscută, dar în același timp mai de neînțeles cauză de dureri în regiunea inferioară a spatelui. 80% din populație afirmă că a prezentat minim un episod de durere lombară în cursul vieții, fiind a doua cauză de […]

Totul despre SCIATICĂ

Probail ai avut avut pe cineva care ți-a spus ca suferă de sciatică sau poate chiar tu te-ai surprins spunând, “ mă omoară sciatica asta, mă doare tot piciorul”. Ei bine, acest fenomen dureros ce iradiază pe picior, mi-am propus să-l dezbat în acest articol. Pentru început haideți să înțelegem câteva informatții de bază de […]

Stenoza de canal vertebral lombar

Cuprins CUM DEFINIM STENOZA SPINALĂ LOMBARĂ? CAUZELE SAU ETIOLOGIA STENOZEI DE CANAL VERTEBRAL LOMBAR CUM IAU NAȘTERE SIMPTOMELE CE ÎNSOȚESC STENOZA SPINALĂ LOMBARĂ? SIMPTOMATOLOGIE STABILIREA DIAGNOSTICULUI COMPLICAȚIILE STENOZEI CANALULUI SPINAL LOMBAR TRATAMENTUL   Introducere     Stenoza de canal vertebral lombar, termen frecvent regăsit pe buletinele de imagistică, reprezintă o cauză frecventă de dizabilitate mai […]

Staza venoasa – o reală problemă de sănătate

Ce este staza venoasă? Staza venoasă este o pierdere a funcției corespunzătoare a venelor, mai ales de la nivelul membrelor inferioare, care, în mod normal, ar trebui să transporte sângele înapoi spre inimă. Acest lucru poate apărea în urma unei leziuni la nivelul venelor, care poate duce la formarea de cheaguri de sânge în venele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și rămâi conectat la noutățile platformei RestartiX.